Вимоги до влади від мітингувальників та відповідь Балути. Подробиці

05.03.2014 16:37 Влада
Фото Олени Красько Фото Олени Красько

Губернатор Харківщини Ігор Балута провів переговори з представниками ініціативної групи від мітингувальників, що зібралися на площі Свободи у Харкові.

Представник координаційної Ради "Громадський форум Харкова" Юрій Аптухін висунув  вимоги учасників протесту до влади, серед них:
- проведення всеукраїнського та обласного референдумів за двома питаннями - федералізація України та надання російській мові державного статусу;
- вимога, аби нинішня влада сіла за стіл переговорів із людьми, які зараз протестують по всьому сходу та півдню України. Якщо переговорів не буде, мітингувальники обіцяють "підняти увесь Харків", а також масові мітинги по всьому південному сходу України;
- своєчасна виплата пенсій та зарплат;
- терміново скликати позачергову сесію облради;  

- створити при Харківській облдержадміністрації орган громадського контролю, який братиме участь у формуванні бюджету області.

                                              

Читайте також: Харківський губернатор проводить інвентаризацію майна. Службові автівки можуть продати
                       Біля Будинку рад триває проросійський пікет (ФОТО)
                      Група від мітингувальників пішла на переговори з губернатором Балутою (ФОТО)

Також прозвучала вимога повернутися до виконання вимог угоди між Президентом України Віктором Януковичем та представниками Євросоюзу від 21 лютого.

На думку мітингувальників, якщо влада не вживатиме заходів та не чутиме вимог мітингувальників, Україна може розколотися. Як відзначили представники ініціативної групи, вони готові стояти до виконання вимог, у протилежному випадку вони збиратимуть підписи та звертатимуться до Президента Росії Володимира Путіна для захисту їх інтересів.

Також представники мітингувальників розкритикували губернатора та представників місцевої влади за те, що жоден з них не був присутній на похороні бійця "Беркута", харків'янина, який загинув під час протистоянь у Києві та був похований вчора у Харкові.

У свою чергу губернатор Ігор Балута запропонував ініціативній групі оформити свої вимоги юридично та продовжити переговори завтра у другій половині дня. Також губернатор обіцяв переговорити з головою Харківської облради Сергієм Черновим щодо  скликання позачергової сесії.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта