Як порушують Конституцію в Україні. Коментар Чернова для представника ООН

11.03.2014 11:36 Влада
http://kub-kurort.ru/ http://kub-kurort.ru/

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні зустрівся з помічником Генерального секретаря ООН Іваном Шимоновичем.

Метою зустрічі стала оцінка сучасної ситуації в країні з точки зору прав людини.

На початку зустрічі Сергій Іванович наголосив, що сьогодні як ніколи актуальний документ, прийнятий ООН із захисту прав людини.

- Хотілося б, щоб сьогодні ви і ваші колеги мали об`єктивний погляд на всі процеси, які відбуваються на території області і країни в цілому, - сказав Сергій Чернов. - Сьогодні мало говорять про соціально-економічний розвиток регіону, про перспективи розвитку у майбутньому. Сьогодні політики, особливо на державному рівні, поставили у пріоритет питання люстрації, перегляду політики - тобто тих речей, які могли б розглядатися у другу чергу.

Він підкреслив, що зараз порушується Конституція України. Так, за два останні тижні в 14 областях пройшли перевибори голів обласних рад та депутатів місцевих органів влади, що були законно обраними до 2015 року. І наголосив, що це теж порушення прав людини, зокрема і виборців, які обрали цих депутатів. Через це і почалися протести в східній частині Україні.

Також Сергій Чернов сказав, що Україні потрібна допомога у питанні захисту прав людини, зокрема, необхідно забезпечити дотримання законодавства України, що стосується захисту прав громадян. Також, на його думку, Україні потрібні нові закони, які дозволять децентралізувати владу, у тому числі, в економічній та фінансовій сферах.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта