Фізкультура в маси. Як на Харківщині будують спортивні комплекси (ФОТО)

13.09.2013 08:59 Спорт
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч

Будівництво  багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу в місті Первомайський виконано приблизно на 40%. Відкрити комплекс планують наступного року.

Зараз готовий фундамент, на ньому зведений каркас і половина каркасу покрита фінішним шаром, повідомив мер Первомайського Сергій Теплицький.



За його словами, загальна вартість будівництва об’єкту — 8,5 млн, наразі освоєно 2,3 млн грн, а до кінця року планують освоїти  4 млн 126 тис. грн. з державного бюджету. Виконати всі внутрішні роботи, підвести тепло й воду і відкрити комплекс планують у наступному році.



- Там будуть баскетбольні і волейбольні майданчики,  тенісний корт і настільний теніс. Плануємо цей спорткомплекс віддати комунальному підприємству “Спорт для всіх”. Там будуть займатися і проводити змагання всі від найменших дітей до пенсіонерів, - говорить мер Первомайського.



Навколо ФОКу уже з’явилась спортивна інфраструктура: за кошти з місцевого бюджету та кошти підприємців тут збудували  поле із синтетичним покриттям, підвели освітлення та встановили тренажери. Крім того, міська влада планує збудувати тут хокейне поле та розбити парк для відпочинку.


Наразі подібні ФОКи будуються у Вовчанську і Лозовій. Як повідомив заступник губернатора Євген Савін на відкритті спортмайданчика у Орільці, зараз готуються проекти ще для 18 ФОКів. До кінця 2015 року в області зведуть 22 комплекси.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта