Харківський "Металіст" програв донецькому "Шахтарю" (ФОТО)

09.08.2014 18:41 Спорт
фото прес-служби ФК "Металіст" фото прес-служби ФК "Металіст"
Граючи майже увесь матч в більшості, харківський «Металіст» не зміг скористатися нагодою та програв з рахунком 1:0 донецькому «Шахтарю» в третьому турі чемпіонату України з футболу.

До матчу «Металіст» підійшов з великими проблемами зі складом. Тренеру команди Ігорю Рахаєву, за умови великої кількості травмованих гравців та відсутності аргентинців, довго гадати зі стартовим складом не доводилося. На поле вийшли усі, хто зараз у строю. Але вони спромоглися нав’язати супернику боротьбу та на початку матчу навіть перегравали «Шахтар» в більшості моментів. Декілька разів до м’яча прикладався Жажа Коельо, та забракло точності.

Гарну нагоду перевести хід гри на свою користь харків’яни отримали на 16-й хвилині. Захисник «Шахтаря» Іван Ордець з порушенням правил зупинив вихід Азеведо один на один з голкіпером. Арбітр матчу в цьому епізоді вгледів фол останньої надії та покарав гравця донецької команди червоною карткою.


Отримавши чисельну перевагу гравці «Металіста» ще з більшим завзяттям пішли уперед та ледь не забили на 21-й хвилині. Павло Ребенок потужно пробив з-за меж штрафної під саму поперечину, але голкіпер «Шахтаря» Антон Канібольцький дотягнувся до м’яча, перевівши його на кутовий.

На жаль, ініціативою харків’яни володіли не довго та, трохи зменшивши швидкість, дали простір для атак суперника. Дуже технічно діяв попереду Тайсон, паси якого у штрафну своїх колишніх партнерів по команді часто приводили до дуже опарних моментів. Але найбільш близькими до взяття воріт «Металіста» гірники були на 36-й хвилині, коли після удару Сергія Кривцова м’яч влучив у стійку харківських воріт.


Під кінець тайму «Металісту» знову вдалося перехопити ініціативу, але перевести свою перевагу в забитий м’яч так і не вдалося. На перерву команди пішли за нульовим рахунком.

У свою чергу початок другого тайму пішов зовсім не за сценарієм харківського клубу. Вже на 52-й хвилині «Шахтарю» вдалося повести в рахунку. Після подачі з кутового голкіпер «Металіста»  Богдан Шуст виніс м'яч за межі штрафного майданчика прямо під удар Ярославу Ракицькому, який і відправив м’яч у сітку - 1:0.

В середині тайму жовто-сині мали нагоди змінити рахунок, заробивши декілька небезпечних штрафних ударів, але скористатися шансом не змогли. В свою чергу «Шахтар», незважаючи на те, що грав у меншості мав чудову можливість подвоїти рахунок. На 74-ій хвилині під поперечину пробив Тайсон, та лише реакція голкіпера врятувала ворота «Металіста».

В решті матч так і завершився мінімальною перемогою «Шахтаря».
Наступну гру чемпіонату України «Металіст» проведе на рідному полі. 16 серпня в гості до харків’ян прибуде ужгородська «Говерла».

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта