На Харківщині виділили гроші на один спортмайданчик, а збудували два (ФОТО)

13.09.2013 07:42 Спорт
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
У селищі Орілька Лозівського району відкрито універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Цієї події чекали 780 дітей, які займаються спортом.

На відкриття майданчика зібралося усе населення селища разом з дітьми — в Орільці проживає більше 4 тис. чоловік, і затребуваність майданчика дуже велика. Заступник губернатора Євген Савін подарував юним спортсменам футбольні м'ячі. Він  зазначив, що в області триває робота з відкриття майданчиків з синтетичним покриттям. Протягом  трьох років по Харківській області відкрито більше 60 таких майданчиків.

- Це типовий спортивний майданчик, який дозволяє займатися різними видами спорту, думаю, згодом тут з’являться ще й баскетбольні щити. Ми виділили суму на проект з обласного бюджету, а вони залучили місцеві бюджети й позабюджетні кошти, і примудрилися збудувати два майданчика: в Орільці і  селі Садовому — це дуже гарний приклад роботи місцевої влади, - зазначив Євген Савін.



Спортивний майданчик розміром 42х22м розташований біля Орільського аграрно-технологічного ліцею. Максимальне навантаження для заняття фізичною культурою та проведення навчально-тренувального процесу складає 24 чол./год. Завдяки підведеному освітленню діти можуть займатися спортом до 23:00. Крім тренувань, тепер тут проводитимуться і районні змагання.



- Раніше ми займалися у спортивному залі. Для дітей цей майданчик -  великий плюс, адже вони зможуть протягом року змагатися на штучному майданчику, проводити і тренування і районні змагання. Наша школа протягом багатьох років посідає або перші або призові місця у районній спартакіаді. У цьому році посіли друге місце у всіх змаганнях: легкоатлетичне чотириборство, баскетбол, волейбол, міні-футбол,  футбол. Будемо намагатися виховувати професійних спортсменів і надалі, - розповів вчитель фізичної культури Орільської загальноосвітньої школи Олександр Марков.





Відкриття майданчика дає можливість створення належних умов для занять фізичною культурою та спортом місцевого населення, а також для якісної підготовки і навчально-тренувального процесу спортсменів районної ДЮСШ «Спартанець».

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта