Олімпійським чемпіонам та призерам прес-конференцію влаштували діти у Харкові (ФОТО)

06.10.2012 12:15 Спорт
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні у Харківську область прибула делегація Федерації Боксу України.

На запитання юних спортсменів в легкоатлетичному манежі КП КДЮСШ "ХТЗ" відповідали чемпіони літніх Олімпійських ігор-2012 Олександр Усик та Василь Ломаченко, срібний призер Денис Беринчик та володарі бронзи Олександр Гвоздик та Тарас Шелестюк.



Так, в ході «прес-конференції», на якій допит боксерам влаштували діти-спортсмени, олімпійці розповіли, як починали займатися боксом, кого найбільше бояться та на кого рівняються.

Так, двократний чемпіон Олімпіади, Василь Ломаченко зізнався, ким із боксерів захоплювався в дитинстві.

- Коли мені було років 7-8 кумиром був Майк Тайсон. Пізніше, як трохи подорослішав, у 13-14 подобався Рой Джонс. Але років через 4 я перестав на когось рівнятися і зараз кумирів не маю, - розповів боксер.



А от Олександр Усик розповів, що за всю свою спортивну кар’єру в повний нокаут суперника йому доводилося відправляти менше 10 разів.

- Мабуть, десь 5-6 разів вдавалося відправити суперника вповний нокаут, якщо не враховувати бої поза рингом (сміється), - розповів чемпіон.



Денис Беринчик зізнався, що боксом почався займатися задля самооборони.

- Спочатку я хотів зайнятися цим видом спорту, аби зуміти захистити себе і близьких. А вже потім бокс став роботою. Адже краща робота – це твоє хоббі, яке добре оплачується, - поділився срібний призер.

Харків'янин Олександр Гвоздик згадав, як на олімпійських чемпіонів дивився в дитинстві по телевізору.

- Коли мені було років 13 і я спостерігав, як вони боксують, здавалося, що досягти такого рівня просто не можливо. Зараз я дивлюся на цих юних спортсменів, і мені здається, що такі зустрічі допоможуть стимулювати їхнє бажання займатися боксом. Мені приємно, якщо я своїм прикладом хоч трохи зможу вплинути на те, щоб у нашій країні люди більше займалися спортом, - поділився Олександр Гвоздик.



Також усі боксери зізналися, що найбільше бояться не суперника.

- Важче перемогти себе, аніж суперника, - сказав Тарас Шелестюк.

Після зустрічі олімпійці визначили найактивнішого юного спортсмена, що задав найбільше та найцікавіші питання й подарували йому боксерські рукавички. Ним виявився 12-річний Гліб, що уже 4 роки займається боксом.



- Я дивився Олімпійські ігри і у мене виникло багато спірних запитань, і сьогодні олімпійські чемпіони відповіли на них, - розповів хлопець, - я захоплююсь Василем Ломаченко, адже він найсильніший з команди.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта