Після Олімпіади у Сочі чотири зіркові спортсмени підуть зі спорту

14.02.2014 14:35 Спорт
http://mir24.net/ http://mir24.net/
Ігри в Сочі стали фінальним акордом у кар'єрі цілої плеяди титулованих спортсменів, четверо з них твердо заявили про завершення кар’єри одразу після Олімпіади.

Як повідомляє УНН з посиланням на прес-службу оргкомітету Ігор, про рішення завершити виступи повідомив німецький фігурист Робін Шолкови, який разом зі своєю партнеркою Альоною Савченко зайняв третє місце на олімпійському турнірі серед спортивних пар. Німецький дует неодноразово ставав переможцем чемпіонатів світу та Європи, але олімпійський лід дуету Савченко-Шолкови так і не підкорився - у своєму кращому виступі на Іграх у Ванкувері вони так само отримали "бронзу". Водночас 30-річна уродженка міста Обухова на Київщині А. Савченко має намір продовжити активні виступи і готова розпочати пошуки нового партнера.

Домашня Олімпіада стане останньою для російського саночника Альберта Демченка, триразового срібного призера Олімпійських ігор. У Сочі 42-річний спортсмен виграв "срібло" в одиночних санях та естафеті.

Володар "срібла" Олімпіади-2010 білоруський біатлоніст Сергій Новіков після індивідуальної гонки в Сочі теж прийняв рішення піти зі спорту, пославшись на стан здоров'я.

Нарешті, одна з головних драм сочинських Ігор пов'язана із закінченням виступів легендарного російського фігуриста Євгена Плющенка.

«Я закінчив кар'єру. Вік дозволяє, але 12 операцій - це занадто багато», - зізнався спортсмен, який знявся зі змагань після розминки в короткій програмі.

Читайте також: Лох виграв Олімпіаду.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта