Усім рекордам рекорд. Харківські ватерполістки беруть 15-те «золото» поспіль

18.04.2014 05:48 Спорт
фото автора фото автора
У басейні НТУ «ХПІ» в четвер завершився ХХІІ чемпіонат України з водного поло серед жіночих команд.

У заключному матчі сезону збірна Харківської області в ранзі дострокового переможця цьогорічного чемпіонату зустрічалася з командою київської СДЮШОР.

Незважаючи на відсутність турнірної мотивації, харківські дівчата активніше розпочали поєдинок і до великої перерви закинули суперницям у два рази більше м’ячів - 8:4.

На початку третьої восьмихвилинки киянки спробували відродити інтригу, забивши два голи поспіль. Однак «дубль» Катерини Федутенко невдовзі повернув господаркам акваторії комфортний відрив - 10:6. У заключному періоді підопічні Миколи Слюсаренка дещо зменшили атакуючи оберти, але перемогу не віддали - 11:8.

До речі, ця перемога стала для харків'янок дванадцятою в цьому чемпіонаті з дванадцяти можливих!

Набравши, таким чином, максимальні 36 турнірних очок, жіноча збірна Харківської області в п'ятнадцятий раз поспіль оформила титул чемпіонок України з водного поло. Це абсолютний рекорд серед усіх ігрових видів спорту, з яких у нашій країні проводяться національні чемпіонати.

Цікаво, що у всіх цих «золотих» сезонах свою вагому лепту в загальний успіх вносила півзахисник харківської команди Наталія Колесник. «Новоспечена» п'ятнадцятикратна чемпіонка країни проявила себе і в заключному поєдинку цього чемпіонату, забивши у ворота столичної СДЮШОР один гол.

Як зазначила після нагородження сама Наталя, кожна з нагород для неї по-своєму пам'ятна та дорога. Але нинішня медаль, безумовно, запам'ятається ще й тим, що це «золото» стало ювілейним у її розкішній колекції трофеїв. При цьому «старожил» харківської команди не виключає, що поки не буде завершувати свою спортивну кар’єру, а продовжить свої виступи й надалі.

Як і в минулому чемпіонаті, компанію харківським ватерполістка на п'єдесталі пошани склали жіноча збірна Краматорська та команда київської СДЮШОР. Тільки на цей раз вони помінялися між собою місцями.

На відміну від торішнього сезону, де другим призером були краматорські дівчата, цього разу «срібло» здобули столичні ватерполісткі. У підсумковій турнірній таблиці киянки відстали від харківської команди на дванадцять балів. «Бронза» національного турніру 2013/2014 рр. буде відправлена до Краматорська.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта