Як безкоштовно потрапити на Олімпіаду у Сочі з Харкова

27.12.2013 08:54 Спорт
http://atnews.org/ http://atnews.org/
Один із способів побувати на ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі — стати волонтером.

На цих Олімпійських іграх будуть працювати понад 25 тис. волонтерів зі всього світу, при чому українці за своєю кількістю посідають третє місце після добровольців із Росії та США. Відповідно до офіційної статистики, до Сочі також приїдуть волонтери з Казахстану, Канади, Великобританії, Білорусі, Японії, Конго, Пакистану і Нової Зеландії.

Головне завдання волонтера — допомога російській стороні в організаційній роботі. Так зокрема, ці люди мають зустрічати спортсменів на вокзалах і в аеропортах, забезпечувати їх трансфер до місця проживання, слідкувати за тим, щоб перебування іноземців у Росії пройшло на найвищому рівні.

Як розповіла волонтер із Харкова, начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова, всього на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Сочі передбачено близько десяти сфер діяльності для волонтерів.

- Це взаємодія з олімпійським та паралімпійським комітетом, робота зі ЗМІ, контроль і допомога в питаннях дотримання протоколу, медичних питаннях, розміщення гостей та учасників, харчування, розважальні заходи, лінгвістичні послуги, спортивні волонтери, які допомагатимуть у проведенні змагань, - пояснила Марина Степанова.

Волонтерам пропонується безкоштовне проживання, харчування, переміщення по Сочі та спецформа. А от за проїзд зі своєї країни до місця проведення Олімпіади доведеться заплатити із власної кишені. Щоправда, олімпійський комітет уклав ряд домовленостей з перевізниками на предмет знижок для волонтерів.

- Як нам пояснили, ми можемо придбати квитки на потяг зі знижкою у 50 %, на літак — у 15 %, - розповів волонтер, студент 2-го курсу ХГУ “НУА” Едуард Миколенко. - Проте це стосується лише проїзду по території Російської Федерації.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта