Проти незаконної вирубки лісу виступили депутати облради

08.12.2016 15:35 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
8 грудня під час пленарного засідання VІІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання депутати ухвалили звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Просять посилити відповідальность за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами й пиломатеріалами шляхом внесення  змін до чинного законодавства України.

- Незаконні рубки в області викликають широкий резонанс у суспільстві та завдають значних збитків державі. За інформацією Державної лісової охорони Харківської області з початку року виявлено 159 випадків незаконної вирубки. Збитки складають понад 3,7 млн гривень, - ідеться у зверненні.

Нові звання почесних громадян Харківщини призначили депутати 

Депутати просять внести до Кримінального кодексу України положення, якими передбачити покарання за заготівлю та здобуття деревини шляхами: крадіжок; недозволеного лісоповалу; незаконних вирубок або перевезень; перероблення, купівлі або продажу деревини із порушенням або в обхід державних норм і правил. А також підвищити штрафи за незаконну вирубку лісу.

Повну версію звернення дивіться тут 

Тетяна Василець


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта