Центр Харкова завалений квітами (ФОТО)

21.08.2014 14:55 Суспільство
Фото Віктор Кочетов Фото Віктор Кочетов
До Дня міста та Дня незалежності України в саду Шевченка відкрилася традиційна виставка квітів.

У виставці беруть участь близько півсотні квітникарів і садівників, які пропонують квіти, саджанці дерев та кущів, насіння, добрива, кімнатні рослини, аксесуари для складання та прикрашання букетів тощо.

До любителів флори також приєдналися майстри рукоділля. Вони представляють свої вироби: вишивки, плетіння з бісеру, сувеніри тощо.


- Виставка проходить на цьому місці вже понад 20 років, вона мала найрізноманітніші формати, вигадки, ідеї. Цього року через ситуацію в країні вона більш скромна: зараз тут вдвічі менше учасників, ніж звичайно. Раніше до нас приїжджали представники 9-10 областей, як правило, з Донецька, Луганська, Криму, Івано-Франківська, Києва. Зараз на виставці представлені тільки Харків і Харківська область. Єдині, хто не побоялися приїхати, - майстри з Яремчі, які привезли українські сувеніри, - розповіла заступник начальника відділу ринково-ярмаркових заходів Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради Людмила Охріменко.

Організатори обіцяють на вихідних тут проводитимуть майстер-класи з малювання квітів на тілі, плетіння вінків, виготовлення горщиків на гончарному крузі тощо.

Ціни на квітковий товар різні. Від мінімальних за квіти, вирощені любителями у себе на балконі, до високих - за елітні або екзотичні рослини.

Виставка триватиме до 24 серпня.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта