Яким повітрям дихають харків'яни. Рівень забруднення

18.02.2014 07:02 Суспільство
http://polblog.ru/ http://polblog.ru/
Якість атмосферного повітря на Харківщині покращилася у порівнянні з минулим роком. На сьогоднішній день індекс забруднення атмосфери коливається у межах норми.

Про це сказав директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник під час прес-конференції.

- Аналіз атмосферного повітря виявив, що у порівнянні з 2012 роком відзначається незначне зменшення вмісту пилу, діоксиду азоту, сажі, формальдегіду, фенолу та інших речовин. Індекс забруднення атмосфери міста Харкова в 2013 році становив 3,47, в 2012 році - 4,53, а в попередні роки - в межах 4,7-4,8, - пояснив Ігор Капусник.

Та незважаючи на позитивну динаміку, Харківська область продовжує займати п’яте місце серед інших областей України по викидах шкідливих речовин у атмосферу. За словами Капусника, однією з причин забруднення повітря є функціонування Харківського коксового заводу та Зміївської теплової станції.

- Ми проводимо необхідні заходи на цих шкідливих підприємствах. Відповідно до Програми охорони навколишнього середовища передбачена їх реконструкція, а також будівництво очисних споруд на 2014-2016 роки, - повідомив директор Департаменту.

Олена Красько

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта