Харківські чорнобильці написали звернення до Турчинова

23.04.2014 14:41 Суспільство
Про це під час круглого столу заявив голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Винник.

 Один із основних пунктів цього звернення — поліпшення умов життя чорнобильців та членів їх родини. Головні проблеми, котрі потребують нагального вирішення, стосуються надання житла чорнобильцям, забезпечення їх пенсіями, а також дотримання призупиненої раніше ч.4 ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

- Для нас дуже важливо виконання цього закону на 100%, важлива виплата чорнобильцям пенсій, важливо, щоб працювала програма із забезпечення житлом чорнобильців. І ми хочемо, щоб губернатор Харківщини був нашим союзником і представником наших інтересів у цих питаннях на рівні Кабінету Міністрів», - сказав Анатолій Винник.

 Чорнобильці запропонували  завтра на сесії обласної ради розглянути  та прийняти їх звернення до центральних органів влади.

 У свою чергу голова ХОДА Ігор Балута запевних усіх присутніх, що  зробить усе можливе для харківських чорнобильців.

 -  «Що стосується ч 4 ст. 54, я вважаю, ми знайдемо розуміння. Думаю, це буде з початку наступного року, оскільки при сьогоднішній ситуації в країні це, швидше за все, просто неможливо. Програма з будівництва житла - це також реально, тому що у нас є великі можливості співпраці з міжнародними організаціями, безліч грантових проектів», - пояснив Ігор Балута.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта