Модні тенденції весни та літа: великі розміри у тренді

01.04.2014 06:45 Суспільство
http://subscribe.ru/ http://subscribe.ru/
Можна забути номер власного телефону, проте розмір свого одягу кожна жінка пам’ятає, як таблицю множення.

У цьому сезоні дизайнери пропонують забути цю цифру та носити речі oversize, тобто одяг, більший на декілька розмірів від вашого персонального. До речі, цей тренд був популярним ще у 80-х роках минулого століття. Тоді носили речі вільного крою, куртки та піджаки з об’ємними плечима, а також поєднували светри-балахони з легінсами. Жінки прагнули самоствердитися за рахунок одягу чоловічого крою та розміру.

– Пальта, светри, жакети сьогодні мають бути великих розмірів. Проте, звісно ж, купуючи таку велику річ, ви маєте враховувати індивідуальність своєї фігури та інших фізичних параметрів, – розповідає головний редактор українського журналу моди Наталія Лук’янець.

Головне правило при виборі «великого» одягу: не поєднуйте декілька об’ємних речей. Наприклад, із сорочкою великого розміру треба надягати вузькі брюки, а з широкими штанями – блузи й топи, що облягають.

Одним словом, великорозмірна тенденція вписується у вічні метання дизайнерів між чоловічим і жіночим образами. Новий модний стиль покликаний довести, що сучасні жінки дотримуються тих самих тенденцій, що й чоловіки. Широкі плечі, жодних акцентів на талії або силуетів, що облягають, і необмежена упевненість у собі.

А жіночність залишаємо спідницям. У 2013 році їх довжина постійно змінювалася та зупинилася в районі щиколотки. А от у 2014 році дещо змінилася форма цього предмету гардеробу. Спідниця стала більш пишною і легкою. Саме таку модель півстоліття тому ввів у моду Крістіан Діор, відкривши нову епоху в історії моди.
Щодо аксесуарів, то, за словами модних експертів, цього сезону залишаються актуальними масивні елементи. Дозволяється також поєднання декількох предметів в одному аксесуарі: наприклад, стрічки та пайетки на сумочці. Демократичними можна назвати й кольорові уподобання в моді. Яскраві – рожевий і жовтий – кольори, модні у 2013 році, тепер змінила гама ніжних пастельних тонів: молочно-білого, блідо-рожевого, лілового та ментолового. До речі, експерти кажуть, що наступного року ніжні відтінки також залишаться у тренді. Тож, якщо у вашому гардеробі досі не знайшлося місця для речей пастельних тонів, поспішите надолужити цю прогалину на сезонних розпродажах.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №38 від 29.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта