На Харківщині до кінця року планують звести 37 нових будинків

04.08.2015 13:26 Суспільство
Фото: stroyobzor.ua Фото: stroyobzor.ua
У 2015 році забудовники регіону планують здати в експлуатацію 290 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабинович.

«За темпами будівництва Харківська область сьогодні займає третє місце в Україні (після Київської та Дніпропетровської областей). Місто Харків серед українських міст - друге (після Києва). Цього року наші будівельники вже освоїли 1,8 млрд грн», - зазначив Михайло Рабинович.

Що стосується житла, то цього року в області заплановано побудувати 37 багатоквартирних будинків, 9 об'єктів уже здано. Будівництво решти - на постійному контролі облдержадміністрації.

Значна частина споруджуваних об'єктів належить до соціальної сфери. «Сьогодні в області триває робота з «недобудовами» і реконструкція соціальних об'єктів, які перебудовують під житло для переселенців. Для цього ми вибираємо об'єкти з готовністю не менш 70 %. Таке житло будують, наприклад, у Куп'янську та Балаклії», - розповів Михайло Рабинович.

Також в Харківській області діє програма Міністерства оборони щодо будівництва житла для військовослужбовців. Цього року заплановано здати 125 квартир. Передавати військовим їх почнуть уже в серпні.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта