На що можуть розкошелитися харківські пенсіонери. Статистика

31.01.2014 12:00 Суспільство
http://finance.obozrevatel.com/ http://finance.obozrevatel.com/
Близько третини населення всієї Харківської області на сьогодні складають пенсіонери. Усі інші — майбутні власники пенсійного посвідчення.

Сьогодні, за даними головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, середній розмір пенсій по області становить 1490 грн 15 коп. (трохи менші трудові пенсії - 1444 грн 67 коп. і добряче більші для пенсіонерів силових структур – 2320 грн 52 коп.).

За щомісячну грошову винагороду у 1490 грн. можна купити, до прикладу, 425 буханців звичайного чорного хліба (1 шт. - 3,50 грн), або 149 л молока (1 л — 10 грн), або 212 кг цукру (1 кг — 7 грн). За ці гроші можна майже сім разів з'їздити до столиці України, і провести чотири дні у номері «Економ» класу на курорті «Березівські мінеральні води». А от ще рік тому середня пенсія по області була на 54 грн 43 коп. худішою. 

«Найпенсіоннішим» районом області є Харківський. Там проживає 57,2 тис. пенсіонерів. А от найменше їх у Коломацькому районі (усього 2,3 тис.). Загалом же в нашому регіоні близько 803 тис. людей мають пенсійне посвідчення. У 2013 році до лав пенсіонерів зарахували 31,3 тис. осіб.

Мінімальний розмір пенсії коригується прожитковим мінімумом і зараз зупинився на рівні 949 грн. Отримувати таку пенсію «пощастило» 26,7 тисячам жителів Харківщини. Та вже з 1 липня її обіцяють підняти до 974 грн, а з 1 жовтня розмір мінімальної пенсії перевалить за тисячу гривень.

- З 1 березня буде проведено підвищення пенсій згідно із законодавством. У цьому випадку перерахуються раніше призначені пенсії із застосуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, - пояснив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківські області Віктор Ачкасов. - Ця пенсія підвищиться на коефіцієнт, який відповідатиме не менш як 20% від показника зростання середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта