Незвичайний годованець з'явився в харківському центрі поводження з тваринами

24.02.2017 15:19 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
18 лютого в КП «Центр поводження з тваринами» привезли...

Птаха до міського притулку привіз далекобійник. За його словами, сова зачепилася лапкою за радіатор його автомобіля. Випадок стався в Пісочині — водій зупинився, побачив, що сова не стає на лапку, і привіз її до ветеринарного притулку.

Як повідомив ветлікар КП «Центр поводження з тваринами» Сергій Піскурев, виявилося, що лапка була пошкоджена у сови ще до аварії. «Рана вже гноїлася, ми її почистили. Свіжі садна були на лівій лапці і крилі. Наклали компреси, обробили маззю, і, ось, два-три дні тому птах почав пробувати ходити і літати», розповів ветеринар.

У притулку сову назвали Місіс Бос, або Бося. Їй близько одного року. У сови своя кімната з затемненим вікном, стоїть ванночка для купання і таця для їжі. Поки її годують мертвими мишами, а через два тижні, коли лапка повністю відновиться, сові дадуть можливість пополювати, щоб перевірити, наскільки вона готова повернутися в свою природну середу.

«Я до неї часто заходжу, годую, дивлюся — як вона. Нещодавно зайшов, вона похлюпалася у воді, а потім не літає, а крокує по кімнаті, чекає, поки пір'я просохне. Ми намагаємося не привчати її до рук, це все-таки хижий птах, який має жити на природі», - розповів Сергій Піскурев.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта