Окремий батальйон харківських бійців проходить останню стадію тренувань - комісар

29.04.2014 14:37 Суспільство
http://www.telegraf.in.ua/ http://www.telegraf.in.ua/
За результатами мобілізаційного доручення від Генерального штабу України в Харківській області сформовано 22-й окремий батальйон зони територіальної оборони.

До новоствореної штатної одиниці ЗСУ входять сотні мобілізованих чоловіків віком від 25 до 50 років. Це переважно стрілки, кулеметники, ремонтники, зв’язківці...

 За словами в. о. військового комісара Харківської області полковника Олександра Біди, у новосформованого підрозділу вже із завтрашнього дня розпочинається етап бойового злагодження. Після нього батальйон буде готовий до виконання завдань за призначенням.

- Основні завдання, які ставляться перед батальйоном, - це посилення охорони важливих державних і військових об’єктів. Посилення дій та взаємодії з прикордонними військами, прикриття державного кордону, а також забезпечення та посилення охорони об’єктів, які забезпечують життєдіяльність як у місті, так і в області, - розповів Олександр Біда.

У порівнянні з іншими областями, де виконували відповідне завдання, Харківщина мобплан виконала однією з перших.

 - Харківська область і військовий комісаріат виконала всю роботу по мобілізації. Згідно із законодавством, обласна адміністрація здійснює сприяння: надає відповідні приміщення, транспорт, проводить спільні з військкоматом наради, інформує громадськість через регіональні медіа, - розповів заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома.

 Василь Хома також зазначив, що загроза захоплення адмінспоруд є, вона нікуди не зникла. Разом із тим в місті та області здійснюються всі можливі заходи щодо забезпечення охорони громадського порядку.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта