Півтисячі дітей з Харкова у таборі Скадовська охоронятимуть чотири охоронці (ФОТО)

20.05.2014 08:25 Суспільство
фото Олени Красько фото Олени Красько
Діти вирушили до міста Скадовськ Херсонської області, де оздоровлюватимуться та відпочиватимуть у таборі «Таврія».

Відкриють першу літню зміну діти 7-15 років з соціально-незахищених верств населення та преможці міських, обласних, районних творчих інтелектуальних та спортивних конкурсів.

Спеціально для цієї поїздки Південна залізниця виділила потяг.


Завдяки вокзалу нам дали 10 вагонів на 540 дітей. З табору приїхало 32 вожатих, що супроводжуватимуть дітей. Окрім того будуть чотири охоронці та два медичних робітника. Вже з Херсону до табору їх заберуть понад 10 автобусів, - розповіла заступник директора Департаменту у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.
За її словами, цьогоріч було складно збирати дітей на відпочинок у зв'язку з напруженою ситуацією в країні.


Можу вам відкрито сказати, що у березні цього року нам не вдалося зібрати 40 дітей для відпочинку в таборі «Молода гвардія» міста Одеси. Тому довелося просити Міністерсво перенести квоту на квітень і нам пішли на зустріч. Уже в квітні нам вдалося відправити до Одеси 86 діток. Наш департамент протягом десяти днів виїжджав у кожен табір, аби пересвідчитися, що все гаразд там, - пояснила Лариса Козлова.
Мама восьмирічних близнят Юлії та Віталіка вже вдруге відправляє свою малечу на відпочинок.

Минулого року ми були в таборі «Берізка», що в Золочівському районі. А тепер їдемо в Херсон. Ми виграли конкурс і нам запропонували путівки. Відправляти не боюся, сподіваюся, що усе буде добре.

У Скадовську на дітей чекає не тільки комплекс оздоровчих процедур, а й культурна програма. Так, 1 червня, в День захисту дітей, вони візьмуть участь у великому концерті, який буде організований в таборі. Діти пробудуть на відпочинку 21 день.

Олена Красько

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта