Працівників сільського господарства не можуть мобілізувати — заступник міністра

01.08.2014 13:20 Суспільство
http://vesti.ua/ http://vesti.ua/

Керівник підприємства має подати до військкомату перелік працівників, відсутність яких на час мобілізації завдасть шкоди роботі всього фермерського господарства.

- У квітні було доручення... Ця інформація засекречена, відкрито про це говорити не можна. Але було доручення не брати працівників сільського господарства. Зараз це доручення також не змінилося, - заявив сьогодні у ході зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств Харківської області заступник міністра аграрної політики та продовольства України Андрій Дикун.

Для того щоб працівників сільгосппідприємств не мобілізували, керівник має написати заяву на ім'я комісаріату. У заяві треба вказати імена людей, яких підприємство хоче уберегти від мобілізації у зв'язку з тим, що вони є невід'ємною частиною робочого процесу. У противному разі може бути завдана шкода продовольчій безпеці району, області або навіть країни.

За словами заступника міністра, в ідеальному варіанті воєнкоми мають радитися з аграріями, кого можна мобілізувати, а кого ні. Однак на практиці зазвичай цього не відбувається.

- У нас жнива, потім посівна, а тваринництво взагалі працює 24 години на добу, - сказав Андрій Дикун.

Заступник міністра також подякував всім фермерським господарствам України, які надали і продовжують надавати допомогу бійцям АТО і переселенцям з Донбасу.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта