Проти знесення пам'ятника Леніну почали збирати підписи харків'ян (ФОТО)

24.02.2014 11:17 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Харківські комуністи та громадські організації лівого спрямування ініціювали збір підписів проти можливого демонтажу пам’ятника Леніну на площі Свободи.

Про це повідомив секретар харківського обкому КПУ Віталій Шелехов, пише УкрІнформ.

- На даний момент тут знаходяться харків’яни, які самоорганізувалися, зібралися й зробили підписні листи. Стоять кілька столів (біля підніжжя пам’ятника. - Ред.), на яких ми збираємо підписи, щоб не допустити знесення пам’ятника Леніну, - сказав він.

А ЛЕНІН СТОЇТЬ ТА ДИВИТЬСЯ. ФОТОГАЛЕРЕЯ

На його думку, будь-які ініціативи громади, в тому числі й демонтаж пам’ятника, повинні розглядатися на референдумі.

- Ми вважаємо, що якщо щось комусь не подобається, то потрібно розглядати ці питання на референдумі. Жителі Харкова повинні самі визначатися, як нам жити та що робити, - додав секретар обкому партії.

Наразі назбиралося кілька сотень підписів. Активісти планують їх передати міській та центральній владі.

У свою чергу голова харківського обласного осередку КПУ Алла Александровська заявила, що демонтаж або знищення пам’ятника є протизаконним.

- Закон про охорону культурної спадщини говорить про те, як вирішується питання про охорону пам’ятників. У статті № 21 цього документа прямо говориться, що не допускається демонтаж, перенос або знищення пам’ятника, окрім тих випадків, коли є загроза життю. Тому пам’ятник Леніну у Харкові охороняється державою, - сказала вона.

Нагадаємо, представники харківського євромайдану ініціювали демонтаж скульптури. Противники такого рішення влаштували безстрокову акцію навколо пам’ятника.

Джерело: УкрІнформу
Автор: Администратор сайта