П'ять ветеринарно-поліцейських постів оточили села на Харківщині

31.08.2016 15:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Після підтвердження усіх побоювань щодо зараження тварин небезпечною хворобою у Дергачівському районі відразу почали запроваджувати карантинні заходи.

31 серпня на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дергачівській РДА затвердили план з ліквідації АЧС у районі. НагадаємоВірус африканської чуми зафіксували під ХарковомТакож визначили  межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду, підрахували кількість свиней, які знаходяться у двох селах, які потрапили у карантинну зону.

Про це "СК" розповів в. о начальника управління Держпродспоживслужби у Дергачівському районі Вадим Хохлов.

Так, при виїздах із сіл Протопопівка та Безруків встановили п'ять ветеринарно-поліцейських постів, щоб селяни не вивозили і не ввозили ні свиней, ні свинячого м'яса. Окрім того, з домашніх господарств забирають тварин і знищують – спершу спалюють, а потім закопують у спеціальних ямах і місця дезінфікують домашні господарства. Також дезінфікують увесь автотранспорт, який виїжджає із зони, аби запобігти поширенню чуми.

- Разом із працівниками ДСНС та ветеринарної служби для цього створили дві групи. Спеціалісти  винищили у двох населених пунктах 25 голів свиней, - розповів Вадим Хохлов. - Оскільки села невеликі, а сумарна кількість дворів тут близько 300, лише два домашніх господарства тут тримали свиней.

Також фахівець зазначив, що такі наглядові пости будуть функціонувати ще 40 діб, і якщо інфекція себе більше не проявить, їх приберуть.

Новини у тему: Через чуму вирізають свиней на Харківщині 

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта