У всіх дворах Харкова встановлять нові сміттєві контейнери

23.08.2017 10:45 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
У 2018 році на комунальному підприємстві «Комплекс з вивезення побутових відходів» замінять сміттєвози, бункеровози і у всіх дворах встановлять нові контейнери.

Для міста закупили вісім нових сміттєвозів марки «Ford», чотири бункеровози для вивезення контейнерів і два телескопічних навантажувачі нового покоління марки «Manitou» французького виробництва. Зокрема, Харків став єдиним містом в Україні, де буде працювати сміттєвоз з функцією миття контейнерів. Поки закупили один такий автомобіль, а наступного року придбають ще дві машини. Про це повідомляє сайт Харківської міської ради. 

«Ми все робимо для зручності жителів міста Харкова та реалізації нашого глобального проекту - будівництва сміттєпереробного комплексу, в який, в тому числі, входить і питання збирання твердих побутових відходів. У багатьох дворах встановлюються євроконтейнери, працює сучасна безшумна техніка. Приклад тому - модернізована техніка, яку ми  побачили. У тому числі і сміттєвози з функцією миття контейнерів. Наступного року ще будемо купувати такі автомобілі, більш мобільні та оперативні», - зазначив міський голова.



Директор профільного комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіль Аббасов повідомив, що сучасні сміттєвози «Ford» у 1,5 раза економічніші, а нові телескопічні навантажувачі для негабаритних відходів споживають втричі менше палива, ніж трактори Т-156, які використовувалися раніше. За його словами, нова техніка дозволила заощадити підприємству майже 2,5 млн грн.

Читайте також: Харківщина презентувала незвичайний коровай на Сорочинському ярмарку

Фазіль Аббасов зазначив, що зараз технопарк КП «КВПВ» оновлено на 50 %. У 2018 році планується придбати ще 25 сміттєвозів, 10 бункеровозів і 3 тис. нових євроконтейнерів. 2 тис. контейнерів уже замінили, до кінця року встановлять ще тисячу, а в наступному році повністю оновлять всі ємності для збору сміття. У тому числі в дитячих садках, школах і лікарнях.

«Впроваджується нова логістика прибирання міста. На підприємстві переходять на нові IT-технології, нове програмне забезпечення для ефективного обліку роботи техніки, щоб формувати план роботи водійського складу і забезпечити чистоту у дворах Харкова», - сказав Фазіль Аббасов.

Микола Мельник 

Автор: Администратор сайта