У жителя Харківщини відібрали земельну ділянку під фермерство

02.09.2015 15:01 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
Прокуратура вимагає повернути з недобросовісної оренди землю вартістю 14,5 млн грн.

Житель Харкова незаконно отримав в оренду 22 ділянки землі площею 684 га, але замість того, щоб створити фермерське господарство, передав землю в суборенду, - повідомляє сайт "Об'єктивно".

Харківська міжрайонна прокуратура направила до суду позовну заяву про визнання незаконними договорів оренди по 22 земельних ділянках вартістю в 14,5 млн грн і подальше повернення їх з незаконного володіння.

Як повідомив міжрайонний прокурор Андрій Яковлєв, в 2014 році наказами ГУ Держземагентства в області жителю Харкова передано в оренду 22 ділянки загальною площею 684 га, розташовані на території 6 сільських рад району, для ведення фермерського господарства. Відповідні договори оренди землі укладені строком на 49 років.

"Встановлено, що накази Держземагентства прийняті з порушенням вимог земельного законодавства Зокрема, майбутній фермер не обґрунтував необхідність отримання такої кількості землі, можливостей її обробки та перспектив діяльності господарства. До того ж відведені земельні ділянки не є єдиним масивом", - розповів Андрій Яковлєв.

Крім цього, орендар замість того, щоб створити фермерське господарство, яке і повинно було обробляти ділянки, передав 610 га землі в суборенду іншому сільгоспвиробнику, - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта