В Ізюмській міській лікарні замінили системи опалення, водовідведення та водопостачання

19.10.2017 10:02 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У будівлі Ізюмської ЦМЛ уже замінили всі вікна на енергоощадні, на 60 % виконано роботи з утеплення приміщення, на 50 % - з фарбування.

«Також ми плануємо повністю замінити дах. Уже зварені всі конструкції. У кінці тижня почнеться їх встановлення. Дах буде з металочерепиці, — зазначив Ізюмський міський голова Валерій Марченко. — На капітальний ремонт Ізюмської центральної міської лікарні з Державного фонду регіонального розвитку виділені необхідні кошти. 10 % від суми – співфінансування з міського бюджету».

За інформацією Валерія Марченка, у лікарні вже повністю замінено систему опалення, водовідведення та водопостачання. За два-три тижні плануються завершити капітальний ремонт ліфтів. Необхідне обладнання завезли. Триває ремонт і всередині приміщення. Капітальні роботи заплановано провести на другому та четвертому поверхах.

«На четвертому поверсі, де знаходиться терапевтичне відділення з неврологічними ліжками, одне крило майже відремонтовано, залишилося привести до ладу підлогу та стелю. У іншому крилі ведуться роботи щодо облицювання стін. До робіт на другому поверсі, де знаходиться хірургічне відділення, перейдемо, коли завершимо ремонт на четвертому», - проінформував Ізюмський міський голова.

Нагадаємо, Ізюмська ЦМЛ обслуговує не тільки жителів міста та району. Сюди приїжджають жителі із сусідніх Борівського та Барвінківського районів та з Донецької області. На початку бойових дій саме цей медичний заклад першим надавав допомогу переселенцям та пораненим військовим.

Як розповів головний лікар Центральної міської лікарні Дмитро Зинов’єв, медичний заклад було побудовано в 1975 році. З цього часу капітального ремонту в будівлі не проводили жодного разу.

«У дуже поганому стані знаходилася підлога. На четвертому поверсі стеля була з потьоками. Дах постійно протікав. Пацієнти скаржилися на холод у палатах, - зазначив Дмитро Зинов’єв. - Після заміни вікон і утеплення фасаду навіть без включених батарей у будівлі стало тепло. Нові палати, ординаторські, туалетні і ванні кімнати. Ремонт іде в прискореному темпі. Тому що об’єкт має бути зданий до 25 грудня. Ми дуже раді, що умови покращаться в декілька разів».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта