В Україні 6,5 тисяч офіцерів опиняться на вулиці

18.11.2013 11:40 Суспільство
http://telegraf.com.ua/ http://telegraf.com.ua/
До 2017 року в Україні звільнять 6,5 тисяч офіцерів.

Армія готується до масових звільнень офіцерів. Тільки до 2017-го буде скорочено близько 6,5 тисячі лейтенантів, майорів, полковників. Їх чекає нове життя на громадянці. Про це повідомило Міністерство оборони у відповідь на офіційний запит, - повідомляє UBR із посиланням на “Вісті”.

Як саме труситимуть вищий офіцерський склад, куди входять генерали і адмірали, поки точно не знають. Як розповіло джерело в міністерстві, із сотні українських генералів роботу втратить кожен п'ятий ( 20 осіб) . Звільнення - частина програми реформування армії, яка до 2017 - го стане повністю контрактною.

Оптимізація обійдеться бюджету в кругленьку суму. Як розповіли у прес-службі Міноборони, звільненим військовослужбовцям обіцяють видати матдопомогу:

"Кожен отримає одноразову виплату в розмірі 50% від зарплати за кожен рік служби. Але розраховувати на виплату зможуть ті, хто прослужив в армії десять або більше років".

Тобто якщо майор отримував у середньому 2500 грн на місяць, то після звільнення за десять років вислуги він може розраховувати на 12,5 тис.

Джерело: UBR
Автор: Администратор сайта