В яких районах Харківщини пожежні служби працюють найгірше. Інформація ДСНС

30.10.2014 14:31 Суспільство
http://www.02.mchs.gov.ru http://www.02.mchs.gov.ru
З початку року в області під час різних надзвичайних ситуацій загинуло 193 людини, а сума завданих збитків вже сягнула 36 млн грн, що на 12 % більше, ніж минулого року.

На думку заступника начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергія Чабаня, одне з проблемних місць сьогодні - пожежна охорона. Ще у 2003 році Кабмін видав постанову створити в регіоні 56 одиниць місцевої пожежної охорони. Натомість же було створено 54 підрозділи, з яких сьогодні функціонує всього 35. Дев'ять підрозділів реорганізовали в окремі пожежно-рятувальні пости ДСНС України, ще десять припинили функціонування через відсутність фінансування.

- У більшості районів області відстань від підрозділу рятувальників до найвіддаленішого населеного пункту перевищує норму у 8 км у півтора-п'ять разів. Наприклад, у Борівському районі – це 28 км, Великобурлуцькому – 32 км, Зачепилівському — 20 км, Золочівському — 22 км, Зміївському – 26 км, - розповів Сергій Чабань.

Посадовець переконаний, місцева пожежна охорона не просто потрібна - вона обов'язкова. Лише протягом цього року завдяки тому, якщо б рятувальники знаходилися б поблизу і не мали б долати десятки кілометрів, вдалося врятувати майна більш ніж на 6 млн грн.

- Як показав досвід, у районах, де існує місцева пожежна охорона, жодна з пожеж не набула значних масштабів, - сказав Сергій Чабань.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта