Ваше авто під прицілом крадіїв. Поради міліції

27.08.2014 06:00 Суспільство
http://www.gazeta.ru/ http://www.gazeta.ru/
Державтоінспекція Харківської області радить, щоб зловмисник взагалі відмовився від свого задуму, необхідно використовувати багаторівневий підхід до захисту автомобіля, адже чим більша кількість рівнів захисту на автівці, тим важче її викрасти.

За статистикою, зловмисників приваблює перш за все транспорт, який не обладнаний протиугінною сигналізацією та залишений власниками поруч з об’єктами торгівельних мереж та культурно-масових заходів поза межами охоронюваних стоянок та паркувань.

- Пам’ятайте, що будь-які грошові витрати щодо забезпечення схоронності транспортного засобу виправдані та попередять як від викрадання авто, так і від крадіжки майна, що в ньому знаходиться, - ідеться у повідомленні Державтоінспекції Харківської області. - Уникайте придбання транспортних засобів за дорученням для запобігання в подальшому шахрайських дій стосовно транспорту та будь-яких негативних наслідків, пов’язаних із забороною розпорядження та експлуатації рухомим майном. Звертайтесь при оформленні угод до нотаріальних закладів або спеціалізованих торгівельних організацій.

Головні правила, дотримання яких знижують ризик водіїв та власників транспортних засобів стати жертвами злочину:

- Придбавши транспортний засіб, обладнайте його протиугінною системою, сигналізацією, системою GPS, застрахуйте автомобіль.

- Якщо ваш автомобіль обладнаний суперскладною системою охорони, не наклеюйте на скло логотипи її виробника. Це спрощує роботу зловмисникам.

- Використовуйте маркування деталей автомобілів. Це відштовхне від нього охочих вкрасти і розпродати машину частинами.

- Завжди виймайте ключ із замка запалення, навіть якщо збираєтесь оглянути шини авто чи просто протерти скло. Ніколи не залишайте транспортний засіб з працюючим двигуном, навіть коли відлучаєтесь хоча б на хвилину.

- Перебуваючи в салоні, не забувайте закривати замки зсередини, якщо ви довго стоїте в пробці чи чекаєте когось в безлюдному місці. Це захистить вас від раптового нападу зловмисників.

- Якщо вас зупиняють незнайомі люди, не вимикайте запалювання і не відкривайте дверцята.

- Залишаючи автомобіль без нагляду, обов’язково зачиняйте його на замок та задійте протиугінний пристрій, сигналізацію. Навіть якщо транспортний засіб зберігається в гаражі, не лінуйтесь зайвий раз це зробити.

- Ніколи не тримайте другий набір ключів в автомобілі. Не залишайте в бардачку або в інших місцях документи: як на автомобіль, так і свої власні. Інакше ви значно спростите злодію справу щодо «легалізації» автомобіля.

- Не залишайте в автомобілі барсетки, папки, жіночі сумочки. Ці речі, а також радіоапаратура, одяг привернуть увагу дрібних злодіїв, які можуть не лише викрасти речі, а й пошкодити замки, скло та кузов автомобіля.

- Не залишайте без охорони на ніч автомобіль у дворах чи вздовж узбіч. По можливості ставте транспортний засіб на стоянці, що охороняється. Візьміть за звичку: перш ніж вийти з машини, озирніться довкола. Якщо все гаразд, непомітно увімкніть протиугінний пристрій.

- Не варто зупинятися вночі на трасах, особливо в безлюдному місці, зупиняйтесь лише на стаціонарних постах ДАІ або, коли зупиняють вас в освітленому місці працівники міліції повністю екіпіровані на службовому транспорті.

- Не користуйтесь послугами сумнівних СТО, не залишайте свій автомобіль з ключами малознайомим майстрам чи співробітникам автостоянок та автомийок, особливо на ніч.

Та якщо все ж таки вашим автомобілем незаконно заволоділи, негайно телефонуйте до міліції. Обов’язково вкажіть марку, реєстраційні номери, колір автомобіля, номер двигуна, кузова та його особливі прикмети, які дозволять виявити та повернути ваш транспортний засіб. Спробуйте встановити очевидців злочину. Попросіть їх затриматись до прибуття міліції. Пам’ятайте, що будь-які додаткові подробиці збільшують шанс розшуку автомобіля.

Автор: Администратор сайта