Вісім осіб на одне робоче місце. Підприємства масово закривають вакансії

18.04.2014 13:07 Суспільство
http://minval.az/ http://minval.az/
Кількість вакансій у низці районів Харківщини за останній час зменшилася вдвічі.

Як сьогодні на селекторній нараді повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, сьогодні у середньому по області на одну вакансію припадає вісім безробітних, а у низці районів цей показник ще більший.

- У таких районах як Балаклійський, Дворічанський, Вовчанський, Зачепилівський, Золочівський, Коломакський навантаження на одне вільне робоче місце претендують одночасно від 19 до 35 чоловік. А у Первомайському районі цей показник є найбільшим в області — 172 людини, - сказав Віктор Коваленко. - Станом на 1 квітня більше, ніж удвічі зменшилася кількість вакансій у Валківському, Дворічанському, Зачепилівському, Первомайському районах.

А от заборгованість із зарплат з початку року виросла на 71% і на 1 квітня становить 127,1 млн грн. Найбільше боргів мають підприємства державної форми власності, розташовані у Харкові (81,6%). Середня ж зарплата по області порівняно з минулим роком зросла лише на 8%. При цьому в шести районах (Близнюківському, Зачепилівському, Золочівському, Краснокутському, Печенізькому, Сахновщинському) зарплата більш ніж на чверть менша за середньообласний рівень.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта