Як харків’янка виграла півмільйона у найпекельнішому шоу

31.03.2014 07:02 Суспільство
http://mediananny.com/ http://mediananny.com/
Постійна відсутність вільних місць і чимала щоденна виручка в одному з елітних київських ресторанів, безперечно, характеризують сьогодні шеф-кухаря закладу як професіонала.

А два роки тому в цих кулінарних талантах міг переконатися кожен українець в ефірі найпекельнішого шоу країни.

28-річна харків’янка Дар’я Гросицька кухарем стала випадково. Після невдачі з факультетом іноземних мов батьки порадили доньці піти до кулінарного технікуму. Після цього вступила до Харківського державного університету харчування та торгівлі. Адже ще в 11 класі на прохання вчительки написати розповідь про те, ким випускники бачать себе через 10 років, Дар’я з впевненістю розповіла про себе як про майбутнього кухаря. Написана розповідь стала для дівчини пророцтвом.
– Я готувала з 12 років: смажила картоплю, робила ще якісь банальні речі, але завжди вміла трохи більше, ніж мої друзі, – розповідає Дар’я.

Утім, подальшу кар’єру вона будувала вже досить свідомо. Ще під час навчання зрозуміла, що справі кухаря віддає перевагу більшу, ніж кондитерській. Переїхавши до Києва, Гросицька працювала з японською і мексиканською кухнями в одному з елітних ресторанів столиці. Так би і продовжувався її поступовий кар’єрний зріст, якби не втрутилися друзі. У 2012 році в Києві було оголошено кастинг до другого сезону телепроекту «Пекельна кухня».

– Мої друзі, знаючи мій характер, самі знайшли анкету та змусили мене її заповнити, – ділиться спогадами Дар’я. – І я підійшла до процесу заповнення дуже серйозно. Вже за два дні мені зателефонували організатори шоу та запросили на кастинг. Коли повідомили, що пройшла, я почала дивитися перший сезон і на деяких конкурсах уявляти себе на місці учасників. Такий собі персональний тренінг влаштувала.

Український глядач знайомий з першим кулінарним реаліті-шоу «Пекельна кухня» ще з 2011 року, коли проект уперше стартував на українському телебаченні. На цій кухні знаходиться місце і для кухарів-початківців, і для професіоналів кулінарного мистецтва, на яких чекають чималі випробування, вироки суворих суддів та головний приз у розмірі 500 тисяч гривень.

Задля участі у другому сезоні шоу жінка пожертвувала власною відпусткою до Туреччини, але зізналася, що це ніщо у порівнянні з тим, що її чекало на проекті.
– Я вирішила та впевнено йшла на шоу, і ніщо й ніхто не міг мене зупинити, – розповідає про події дворічної давнини Дар’я Гросицька. – Говорити про те, що задля перемоги я була готова на все, не буду. Для мене існує межа добра і зла. Спеціально підставляти ногу я нікому не збиралася, але якщо хтось навмисно зіпсує мою страву, я висиплю тому її на голову.

Ще з самого початку своєї дороги на «пекельних» змаганнях учасниця стрімко набирала оберти, конкурс за конкурсом демонструвала свою самобутність і професіоналізм, була упевнена в собі і не сумнівалася, що переможе. І Гросицька дійшла до фіналу, де вчергове продемонструвала свій талант і вміння згуртувати цілу команду. Її суперником у фіналі шоу став 32-річний кухар-самоук Дмитро Попов з Одеси. На кухні та, мабуть, і біля екранів телевізорів у фінальній серії проекту тоді зростало напруження: хто ж стане переможцем – експериментатор Дмитро, який завжди готовий піти на ризик, чи консервативна і стримана Дар’я, яка віддає перевагу обережності над імпровізаціями, а ризикувати готова лише у виняткових випадках?

Усі крапки над «і» мав розставити результат фінального конкурсу, а протистояння було неабияке.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 31-32 від 15.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта