Чому затримали Добкіна і навіщо Ахметов хоче взяти його на поруки

11.03.2014 12:01 Влада
http://gigamir.net/ http://gigamir.net/
Колишньому голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Підставою для відкриття кримінального провадження та затримання його за цією статтею послужили висловлювання губернатора під час круглого столу 12 лютого «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні». 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У понеділок, 10 березня, повідомляє ГПУ, Добкіну офіційно повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 статті 110.

Кримінальне провадження внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого 2014 за фактом публічних закликів 12 лютого у Харкові.

У ГПУ мають на увазі круглий стіл «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні», який Добкін організував, запросивши політологів, економістів і журналістів з Харкова, Києва та Москви, пише Медіапорт.

Ідею про створення Новоросійського Союзу висловив не Михайло Добкін, а Олександр Чаленко.

Натомість Михайло Добкін сказав, що для нього більш прийнятною є ідея федералізації України.

«Для мене найбільш прийнятна в Україні жорстка система федералізації, тому що вона виключає можливість будь-якого суб'єкта федерації робити заяви або організовувати референдум та ініціювати вихід, а м'яка форма передбачає таке право, закріплене в Конституції. Тому в Україні якраз жорстка форма федералізації, якщо говорити про таку форму устрою державної влади в країні, найбільш прийнятна.

Сьогодні ж народний депутат України, відомий бізнесмен Рінат Ахметов звернувся до нової української влади, аби суд над Михалом Добкіним був прозорим і чесним, а також висловив готовність взяти його на поруки.

«Я звертаюся до нової влади. Сьогодні дуже складна політична і психологічна ситуація на південному сході країни. І коли влада бере під варту одного з лідерів сходу, це не заспокоює, а ще більше розпалює ситуацію в регіоні. Винен чи не винен Михайло Добкін, повинен визначити незалежний суд після всебічного слідства".

Автор: Администратор сайта