Добкін на рибалці з журналістами встановив рекорд (ФОТО)

05.06.2013 06:00 Влада
Фото Тамари Кіч та Віктора Кочетова Фото Тамари Кіч та Віктора Кочетова
Напередодні Дня журналіста у селищі Нестеренки під Харковом відбувся рибацький турнір “Акули пера”, організований губернатором Харківщини Михайлом Добкіним.

Виконуючи свою обіцянку, Михайло Добкін зібрав близько двадцяти представників регіональних ЗМІ на приватному ставку для ловлі риби.

- За багатьма факторами, які є на рибалці, це одне з найкращих способів провести час, - вважає Михайло Добкін. - Якщо так відпочивати періодично, то ви будете отримувати задоволення і від улову, і від найбільшої риби, і від найменшої, адже маленьку рибку іноді складніше зловити. Крім того, це контакт з природою. Ми сьогодні ловили рибу за принципом “піймав-відпустив”, це найгуманніший спосіб риболовлі. Є ще другий спосіб: це коли маленьку рибку відпускаєш, а велику кладеш у майонезну скляночку, але це не для нас.

Журналісти розділились на 10 команд по 2 чоловіки. Команди обирали сижі шляхом лотереї.

ЯК ДОБКІН УЧИВ ЖУРНАЛІСТІВ РИБАЛИТИ. ФОТОРЕПОРТАЖ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Ловити журналістам запропонували звичайними вудочками. На кожному місці лову виставлено чотири вудочки, запасний комплект для заміни вудочки, подсак і садок.

Став зариблений коропом, плотвою, красноперки, карасем, білим амуром, розміром від 20 г до 20 кг. Змагання тривало 2 години, після чого улов зважили, а потім відпустили.

За результатами змагання учасників нагородили у десяти номінаціях. Крім того, найкращі результати відбились у основних номінаціях:

“Найбільша кількість виловленої риби” - команда №1 у складі Юлії Довгополої (МГ “Об’єктив”) і Ірини Зозулі (“Комсомольська правда в Україні”), виловили 28 рибин.

“Найкрупніша риба” - команда №2 у складі Світлани Лігостаєвої (Укрінформ) і Олени Завгородньої (газета “Харьковские известия”) спіймала рибину вагою 570 г.

“Найбільший улов”- перемогла команда № 10 у складі Вікторії Косенкової (Газети “Харьковские известия”) і Маргарити Тюріної (Управління у справах преси та інформації ХОДА) , яка зловила 3 кг 200 г.

А десята команда у складі губернатора Михайла Добкіна та начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич — взагалі побили всі рекорди турніру. Вони наловили риби на 9 кг 50 грамів, проте цей результат був поза конкурсом.

- Риба може бути меншою за розміром, але бажанішим трофеєм. Я ловив на Волзі дикого карпа, сазана, найбільший важив 14 кг. Це небезпечна риба, достойний противник, її треба довго вивужувати, хвилин 40, а іноді і годину. Але коли я на Дніпрі в минулому році зумів витягнути щуку 5 кг, у мене радості було разів у двадцять більше. Буває, коли кілограмового окуня ловиш, то цей трофей можна порівняти з 10-кілограмовою щукою. Кожна риба, яку ловиш, у неї є свої стандарти, кому що подобається.

Журналістки “СК” теж відзначилися результатом, перемігши у номінації “Жінка на рибалці” і “Найменший улов” (три плотвички, зловлені на двох, важили аж 70 грамів). Проте організатор турніру знайшов втішні слова для початківців, зауваживши, що дівчата тепер будуть найбажанішими гостями на рибалці.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта