Кернес розповів, чому літав до Женеви та про стосунки з Януковичем

23.02.2014 14:27 Влада
http://112.ua/ http://112.ua/
Харківський міський голова Геннадій Кернес у харківському аеропорту на брифінгу підтвердив журналістам , що літав спочатку до Росії, а потім до Женеви.

- Я був у Женеві, у мене там була призначена заздалегідь зустріч , я її планував , - сказав Кернес , підкресливши , що поїхав без поспіху.

Мер Харкова заявив , що у відставку не збирається , продовжить виконувати свої обов'язки, і додав , що підпорядковується виборцям.

- Я готовий і очікую багато різних інсинуацій , які будуть підводити до порушення кримінальних справ , але я готовий відповісти за всі свої вчинки , - заявив Кернес, передає "МедіаПорт" . - У мене є юридична освіта, і я буду відповідати в рамках чинного законодавства. Якщо є питання по суті , я готовий відповісти в рамках Кримінального процесуального кодексу.

Він підкреслив , що не змінюватиме постійне місце проживання. За його словами , він і у від'їзді стежив за подіями в Харкові , пише МГ "Объектив" .

- Президента на сьогоднішній день в країні немає. Сьогодні виконуючий обов'язки Турчинов. Те, що стосується Президента Віктора Януковича , це вже історія. Давайте ми будемо дивитися вперед , тому будемо думати про майбутнє , - сказав Геннадій Кернес , пише УНІАН.

Він зазначив , що зустрічався з Януковичем тільки тоді , коли Президент відвідував Харків  та коли проходили наради під його головуванням. За словами Кернеса , в останні дні він з Януковичем не зустрічався.

На запитання , чи буде Кернес підкорятися новій владі, - а раніше лунали заяви , що Харків не визнає іншу владу , - відповів розмито . Але запевнив , що буде виконувати накази та постанови зверху як діючий орган місцевої влади.

26 лютого відбудеться чергова сесія міськради , на якій буде обговорюватися і ситуація в країні.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта