Харків стане транзитним містом для переселенців з Донбасу

08.08.2014 11:00 Влада
m.day.kiev.ua m.day.kiev.ua
Місць для розміщення жителів Донбасу в Харківській області практично немає.

У Держслужбі з НС пропонують людям їхати в інші регіони України, надають безкоштовні квитки та контакти 

«Харківська область займає 20 % по всій Україні по заселених особах офіційно. У багатьох областях України є, припустімо, порядку 5-10 тисяч місць для заселення. А в Харкові, наприклад, порядку 50. Ми надаємо допомогу, зв'язуємося з регіональними штабами цих областей, даємо контактні телефони та надаємо допомогу в передислокації - переміщенні цих громадян в іншу область», - розповів секретар обласного штабу з питань переселенців Сергій Щербина.

Читайте також: АВТОБУС З БІЖЕНЦЯМИ З ЛУГАНЩИНИ ЗЛАМАВСЯ ПО ДОРОЗІ В ІЗЮМ
                       ЯК БУТИ ВАГІТНИМ ЖІНКАМ - ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ. КОМЕНТАР СОЦСЛУЖБИ
                      ПЕРЕСЕЛЕНЦІ З ДОНБАСУ НЕ ХОЧУТЬ СЕЛИТИСЯ У ХАРКІВСЬКИХ СЕЛАХ

У Харкові місць для переселенців немає. Але, за словами Сергія Щербини, людей з особливими потребами, які потребують невідкладного лікування, інвалідів і вагітних залишають у місті і знаходять їм тимчасове житло.

Крім того, секретар штабу зазначив, що база даних постійно оновлюється, оскільки жителі звільнених територій, наприклад, Слов'янська і Краматорська, повертаються додому - на їх місце селять нових людей.

Переселенців в основному розміщують у приватних будинках і квартирах - з підселенням до місцевих жителів, які виявили бажання допомогти. А також - на базах відпочинку, в таборах і гуртожитках.

Джерело: МГ Об'єктив
Автор: Администратор сайта