«Харківобленерго» та «Харківводоканал» домовилися. Складають графік погашення боргів

07.11.2014 08:18 Влада
forum.zlofenix.org forum.zlofenix.org
6 листопада пройшла нарада під керівництвом голови ХОДА Ігоря Балути. Він дав доручення правоохоронним органам, а також представникам КРУ і прокуратури перевірити роботу комунальних підприємств міста Харкова.

Як повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, сума боргу КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» склала вже 402,1 млн грн. «Ми говорили, що готові не відключати електроенергію на об'єктах КП "Харківводоканал" і розглянути питання реструктуризації боргу за умови 100 % розрахунків за поточне споживання електроенергії. Однак на сьогоднішній день домовленості з боку комунального підприємства не дотримуються», - зазначив Сергій Кирик.

Читайте також: ВОДА ЗНОВУ Є. "ХАРКІВВОДОКАНАЛ" ПРОСИТЬ ЛЮДЕЙ СПЛАТИТИ БОРГИ
                     ЧИ БУДЕ МІСТО З ВОДОЮ. "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО" БІЛЬШЕ НЕ ХОЧЕ ПРАЦЮВАТИ У БОРГ
                     ЧЕРЕЗ БОРГИ ВІДКЛЮЧЕНА ВОДА У СІМОХ РАЙОНАХ ХАРКОВА. АДРЕСИ

За його словами, тариф для населення на послуги водопостачання та водовідведення з 1 серпня було підвищено в 2,2 раза. "Це мало надати комунальному підприємству можливість платити за електроенергію. Проте за серпень-жовтень борг водоканалу збільшився на 61,4 млн грн», - додав голова правління АК «Харківобленерго».

Також Сергій Кирик розповів, що кожен день «Харківводоканал» повинен оплачувати за спожиту енергію мінімум 1,5 млн грн для нормальної і стабільної роботи компанії.

За словами першого заступника харківського міського голови Андрія Парамонова, щодня КП «Харківводоканал» перераховує АК «Харківобленерго» 600-700 тис. грн в день.

Сергій Кирик також зазначив, що завтра намічено чергове відключення електроенергії. «Я не хотів би, щоб воно відбувалося, оскільки відсутність води негативно впливає на життя міста. Але компанія не може існувати, експлуатуючи 400 тис. км електромереж, 28 тис. підстанцій, маючи 8 тис. працівників. У нас цілодобово працюють 628 оперативних бригад, які усувають пошкодження в мережах, їм потрібні запчастини і всіляке обладнання. Ми хочемо забезпечити якісне і надійне енергопостачання. Ми виживали весь цей час за рахунок кредитів і передоплати населення, яка зараз становить майже 400 млн грн», - підкреслив голова правління АК «Харківобленерго».

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Роман Грива, рівень розрахунків споживачів перед КП «Харківводоканал» за надані у 2014 році послуги станом на 4.11.2014 р. склав 96,3 %. З коштів, отриманих від споживачів в 2014 році в сумі 524,4 млн грн, КП «Харківводоканал» направив на розрахунки за електроенергію 57,2 млн грн, або 10,9 %.

«В даний час КП «Харківводоканал» не виконує досягнуті домовленості: за період з 30 жовтня по 5 листопада при необхідній оплаті в розмірі 10,5 млн грн, підприємство оплатило 4,1 млн грн. Єдиним виходом із ситуації, що склалася, може бути виконання «Харківводоканалом» домовленостей з щоденної оплати за спожиту енергію і погашення існуючої заборгованості згідно із  запропонованими варіантами реструктуризації боргу», - зазначив Роман Грива.

КП «Харківводоканал» і керівництво міста до завтра зобов'язалося надати схему і графік погашення заборгованості перед «Харківобленерго».

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта