Харківські депутати ухвалили заяву проти насилля і беззаконня у Києві (ФОТО)

22.01.2014 09:10 Влада
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Сьогодні депутати Харківської обласної ради зібралися на сесію, аби обговорити політичну ситуацію в Україні.

Заяви щодо того, щоб зібратися на сесію та підтримати діючу владу, до обласної ради надіслали депутати Комуністичної партії та Партії регіонів. Депутати занепокоєні тими подіями, які нині відбуваються у столиці України.

- Громада Харківської області глибоко стурбована драматичними подіями, які відбуваються у Києві, - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - Події ніяким чином не можуть розглядатися, як мирні акції протесту.

Сергій Чернов зазначив, що ці події тільки віддаляють Україну від мрій стати міцною розвинутою державою. Сьогодні, на його думку, необхідно не допустити подальшого розвитку конфлікту та порушення законодавства.

Депутат Харківської обласної ради Олександр Бандурка зачитав заяву Партії регіонів з приводу останніх політичних подій. У ній йдеться про те, що сьогодні стабілізувати ситуацію в країні може лише діюча влада. У тексті висловлюється підтримка Президенту України. Також депутати закликають всі політичні сили країни, громадські рухи й організації до політичного діалогу, аби не допустити громадянської війни.

- Безвідповідальні спроби опозиційних політиків використати заявлені як мирні громадянські акції для досягнення вузьких політичних цілей, спотворили їх і перетворили у сплеск насилля і беззаконня. Головна площа країни перетворилася у нетрі, а урядовий квартал - на поле битви. Навряд чи це схоже на європейську мрію, яку плекали у своїх серцях мільйони наших громадян. Але саме в таких умовах вільно почувають себе маргінальні радикальні угруповання, чим вони і не забарилися скористатися 19 січня, - сказав Олександр Бандурка.

Він також висловив підтримку працівникам міліції, які взяли на себе удар неконтрольованого натовпу.

На сесію прибули і народні депутати України.

- Заява необхідна для того, щоб дати сигнал Києву по відношенню Харківської територіальної громади до тих екстремістських подій, що відбуваються у Києві, - сказав нардеп Дмитро Святаш.

Він додав, що всі закони, які були ухвалені Верховною Радою, спершу розглядалися на профільних комітетах, а не були вирішені за 5 хвилин.

За його словами, більшість прийнятих законів діють у розвинутих країнах, а в Україні вони значно м’якші.

Депутати проголосували за прийняття заяви з деякими змінами. "За" проголосували 94 депутати.

Леонід Пісня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта