Харківський військомат полює на півтори тисячі призовників-зайців

22.05.2013 13:19 Влада
На Харківщини завершено призовну кампанію «Весна-2013». Було призвано 535 хлопців.

- Так, перша група з 10 осіб служитиме у Чернігові в частині наших Сухопутних військ, решта хлопців залишатимуться у Харкові і носитимуть танкові емблеми в Гвардійському факультеті військової підготовки НТУ «ХПІ», - пояснив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Олексій Середа.

За словами офіцерів Харківського обласного військкомату, цієї весни для відбору юнаків на посади солдатів-строковиків зі всього регіону викликалося близько 20 тисяч хлопців віком від 18 до 25 років.

- Понад 4 тисячі з усіх призовників отримали відстрочку на півроку, близько 2,7 тисячі були зняті з військового обліку через незадовільний стан здоров’я. Ще півтори тисячі юнаків своєчасно не прибули до райвійськкоматів і зараз причини їхньої відсутності з’ясовують правоохоронні органи. Неважко підрахувати, що повністю готових до військової служби серед мешканців Харківщини було близько 11 тисяч осіб. Тож, так би мовити, конкурс серед весняних новобранців склав «20:1», - навів статистику заступник військового комісара Харківського ОВК полковник Юрій Калгушкін.

Довідка. Всього у квітні-травні військкомати Харківської області поставили до строю захисників Вітчизни 535 осіб хлопців. Так, з усіх весняних призовників, 310 осіб служать у Збройних Силах, 170 - пішли до лав Внутрішніх військ МВС і ще 55 - виконують конституційні обов’язки у Державній спеціальній службі транспорту України.

Автор: Администратор сайта