Кілера, який застрелив бізнесмена у центрі Харкова, затримала міліція

21.07.2014 11:09 Влада

Майже рік тривали пошуки зловмисника, який на очах відвідувачів ресторану розстріляв 42-річного харків’янина. Вийти на слід зухвалого злодія вдалося працівникам Управління карного розшуку обласного главку міліції.

За весь цей час слідчими було опитано близько 15 тисяч громадян, проведено майже 100 різних експертиз. Вийти на «кілера» було досить важко, він діяв швидко та професійно, майже не залишив після себе слідів, лише кинув на місці розстрілу вогнепальну зброю.

Слідство працювало одразу за декількома версіями, основна з яких була пов’язана з підприємницькою діяльністю загиблого. Його бізнес був дуже ласим шматком для злодіїв. Річний оборот приватної фірми вираховувався сотнями мільйонів доларів.

В результаті комплексу проведених оперативних заходів працівникам Управління карного розшуку разом зі слідчими вдалося нарешті встановити особу зловмисника, який вчинив тяжкий злочин.

Ним виявися 27-річний житель Харківської області, раніше засуджений за скоєння грабежів та розбоїв. Вбивство виявилося замовленим. Після розстрілу підприємця злодій рік переховувався у місті Харкові на орендованій квартирі. Він був упевнений у тому, що спрацював «чисто» і міліція його не знайде.

На сьогоднішній день із затриманим працюють слідчі органи.
Під тяжкістю беззаперечних доказів він зізнався у скоєнні злочину. Слідчими вже встановлені замовники резонансного вбивства. За попередніми даними, мотивом вчинення злочину є бізнесові інтереси підозрюваних осіб.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Він заарештований та знаходиться під вартою. Згідно зі санкцією статті, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Слідство за даним кримінальним провадженням триває.

Автор: Администратор сайта