Курченко хоче через суд повернути гроші за “Металіст”

23.09.2014 11:17 Влада
http://ipress.ua http://ipress.ua
В Харківську облраду надійшла інформація про те, що ТОВ «СК «Стадіон Металіст», яке належить голові наглядової ради ГК «ВЕТЕК» Сергію Курченко, намагатиметься повернути заплачені кошти за стадіон.

Нагадаємо, що 26 серпня господарський суд Харківської області ухвалив рішення про розірвання договору купівлі-продажу стадіону між Харківською обласною радою з компанією-покупцем ТОВ «СК «Стадіон «Металіст». Проте, як розповів під час прес-конференції 22 вересня голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, судова тяганина ще не закінчилася.

- На 1 жовтня цього року призначене засідання апеляційного господарчого суду, - розповів Сергій Чернов. - Предмет розгляду той же, що і в суді першої інстанції, — це розірвання контракту і повернення стадіону “Металіст” в спільну власність територіальних громад. І друге питання — це отримання пені за несвоєчасну плату за покупку об’єкта у розмірі 136 млн грн. У цій частині господарський суд відмовив в задоволенні позову.

Нагадаємо, що покупець встиг заплатити за стадіон 110 млн грн. Ці кошти були розподілені і направлені на будівництво станції метро “Перемога” та ремонт і реконструкцію Харківського історичного музею й обласної філармонії. Тепер ці кошти хочуть повернути.

- В обласну раду поступила інформація і відповідна позовна заява, що нібито підприємство, яке претендувало на покупку стадіону “Металіст” подало зустрічний позов з тим, щоб повернути ці 110 млн грн, - розповів Сергій Чернов. - Я не розумію, як це може бути. У відповідності з діючим законодавством це неможливо. Поки розгляд цього питання у суді не призначено.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта