Мінус три. Заяви про відставку подали три голови райдержадміністрацій

04.03.2014 07:35 Влада
http://newsradio.com.ua/ http://newsradio.com.ua/
Ще 21 лютого заяву про звільнення написав голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева.

Нині обов’язки голови райдержадміністрації виконує перший заступник Олександр Жидков. У своєму зверненні до лозівчан Богдан Рева засудив злочинні дії Президента України та його найближчого оточення, що призвели до силового протистояння.

На відкритій районній сесії 27 лютого про своє рішення піти з посади повідомив і голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров. Він залишається працювати в районі як депутат Харківської обласної ради.

«Голова та його заступники на місці, Ленін стоїть, акцій протесту нема», – так відповіли на запит «СК» про ситуацію в більшості районів нашого краю. Дехто із очільників району відсутній на своїх робочих місцях, щоправда через відпустку чи лікарняний.

Спокійно і у Валках. Хоча вчора там і відбувся мітинг, та він був мирним.

– Я на місці. У відставку поки що не збираюся, а далі побачимо, – повідомив голова Валківської райдержадміністрації Олександр Холодний. – Щодо мітингу, на нього зібралося до сотні людей під національними прапорами. Люди виступали проти війни, мітингарі підписали звернення до Російської Федерації проти військового втручання.

Голова райдержадміністрації Іван Бовдуй написав заяву про складання повноважень ще 21 лютого, і зараз є виконуючим обов’язки. Він відзначає, що всі підприємства, школи й садки, державні й комунальні установи працюють нормально, хоча і є проблеми з фінансуванням, адже кошти затримуються у казначействі.
– Ми все робимо для того, аби було профінансовано зарплати, щоб не виникало соціальне напруження серед населення, – каже Іван Бовдуй. – Ми державні службовці, і я поки що несу повну відповідальність.

Районні адміністрації працюють у штатному режимі. Так, наприклад, голови декількох сільрад і деякі місцеві жителі Богодухівського району цього тижня вимагали відставки голови райдержадміністрації. Протестувальники написали листа у Верховну Ваду України та виконуючому обов’язки Президента з цією вимогою. Сам керівник району Володимир Бєлий на засіданні робочої наради 27 лютого наголосив, що працюватиме доти, доки в. о. Президента України не підпише Указ про його відставку. 

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №27 від 04.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта