Порошенко обіцяє власноруч руйнувати "дахи" на митниці

23.10.2014 13:42 Влада
Президент України Петро Порошенко заявляє, що покладе край корупційним схемам на митниці і зробить все для полегшення ввезення товарів в Україну.

Про це він сказав в Одеській області на нараді з керівництвом правоохоронних органів по боротьбі з контрабандою та корупцією на митниці.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко зазначив, що вкрай незадоволений ситуацією з митним оформленням вантажів, станом справ з протидією контрабанді та корупції в правоохоронних органах.

"Ніяк не задоволений ситуацією, яка склалася на півдні країни в боротьбі з контрабандою", - заявив Глава Держави, зазначивши, що лише 20 % вантажів розмитнюються в Одесі, а решта - в інших регіонах України, "там, де це простіше зробити".

Глава Держави повідомив, що за його дорученням проведена перевірка торгових точок на одному з найвідоміших ринків в Одесі. За словами Президента, жодна з 11 торгових точок не пройшла перевірку митного оформлення вантажів та товарів, хоча асортимент товарів був широкий.

Порошенко висловив переконання, що необхідно спростити процедуру митного оформлення вантажів, реєстрації товарів, ввести електронну систему декларування та мінімізувати контакт працівників митних органів з тими, хто ввозить продукцію на територію України. "Оформлення товарів від проходження митного контролю до кінцевого споживача скоротимо до двох тижнів", - сказав Президент.

"Президент не задіяний і не буде задіяний ні в одній схемі. "Дахи" я особисто зруйную", - заявив Петро Порошенко, зазначивши, що, якщо для поліпшення ситуації необхідна законодавча ініціатива, він готовий сприяти і допомагати цьому.

Коментуючи підсумки наради журналістам, Президент повідомив, що відбулася жорстка розмова, за підсумками якої будуть зроблені кадрові висновки.

Автор: Менеджер сайта