Повірка лічильників води: хто має платити? Коментар ХОДА

03.12.2014 07:34 Влада
klumba.com klumba.com
Плутанина із повіркою лічильників води триває. Як зрозуміти, хто має платити за послугу повірки, та з чого складається ваш тариф.

На запитання мешканців області відповів перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко.

– Вас турбує Олександр Сумець зі Змієва. У нас у місті виникла дуже неприємна ситуація. З 1 листопада людей змушують робити повірку лічильників на воду за власний кошт. Але, як я знаю, повірка має здійснюватися за рахунок підприємства. Підкажіть, як вчинити в такій ситуації?

– Існує тариф для населення на водопостачання й водовідведення. До цього тарифу входить низка затратних складових. У тому числі сюди може входити й повірка лічильників. Наприклад, Харківські теплові мережі включили у свій тариф цю послугу.

Однак низка підприємств, які займаються водопостачанням, досі не переглянула тарифи ще з 2008–2010 років. У цих тарифах, зрозуміло, не закладено кошти на повірку лічильників. Однак у будь-якому разі люди все одно платять за повірку: або через збільшений тариф на послуги водопостачання й водовідведення, або безпосередньо за саму послугу. Тому треба з’ясувати, чи входить у ваш тариф повірка лічильників, і якщо входить, то оплачувати це профілактичне обстеження населення не повинно. Щоб отримати таку інформацію, достатньо звернутися до організації, яка надає вам послуги водопостачання.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №140 від 22.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта