Правда про мобілізацію. Тотального призову у Харкові не буде

31.07.2014 06:55 Влада
http://nedelya-ua.com/ http://nedelya-ua.com/
У деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Харкові і області військовослужбовці зупиняють автобуси і примусово відправляють хлопців до лав Збройних Сил або Національної гвардії України.

- Запевняю, що всі мої підлеглі діють виключно в рамках чинного законодавства, - пояснив виконуючий обов'язки військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Дмитро Малицький.

Станом на 30 липня військкомати ще не проводять відправок військовозобов'язаних у армійські підрозділи відповідно до Указу Президента України від 22 липня 2014 р.  «Про часткову мобілізацію».

Працівники військкомату тільки надсилають повістки для всебічного вивчення потенційних військовослужбовців та оновлення їхніх особистих справ.

- Районні військкомати здійснюють призов в усі силові відомства: Збройні Сили, Національну гвардію, Держприкордонслужбу та т. п. Тому окрема мобілізація до лав Нацгвардії без участі військкоматів, про що пишуть деякі користувачі соціальних мереж, просто неможлива. Крім порожніх чуток, чомусь немає жодного прізвища військовозобов'язаного або чіткого фото з місця подій. Це говорить про відверту спробу зганьбити українських офіцерів, - розповів Малицький.

«Командування Харківського обласного військкомату радить всім військовозобов'язаним з отриманням повістки негайно прибути до районних військових установ. Адже, в іншому випадку, їх можуть притягнути до адміністративної або кримінальної відповідальності», - додали в медіа-центрі.

Автор: Администратор сайта