Що чекає на харківських контрактників після військової реформи

27.09.2013 10:30 Влада
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
Контрактників до Збройних сил України заманюватимуть житлом та безкоштовною вищою освітою.

 

На початку вересня Президент України затвердив Державну комплексну програму реформування розвитку Збройних сил України на період до 2017 року. Як розповів під час відео-конференції, що відбулася 26 вересня, начальник Головного управління оборонної та мобілізаційної роботи Збройних сил України Володимир Аскаров, серед пріоритетних напрямків програми – забезпечення переходу на контрактний принцип комплектування, викорінення корупції в рядах військовослужбовців та підвищення соціального захисту. Задля реалізації цих планів, у державній програмі передбачено фінансування «реформ» на суму 131,7 млрд грн.

Нагадаємо, що цього року, востаннє призиватимуть юнаків на службу до Збройних сил України. Вже до кінця 2014 року Збройні сили України мають повністю перейти на контрактну армію.

- Для реалізації цього завдання влада має здійснити низку заходів щодо підвищення конкурентоспроможності військової служби на ринку праці України, - пояснив Володимир Аскаров. - Серед них – прискорення темпів забезпечення військовослужбовців житлом, можливість здобуття вищої освіти під час проходження військової служби за рахунок держави та повноцінна бойова спеціальна підготовка, а також унормування робочого дня та зміна укладу військової служби.

Так, Міністр оборони України Павло Лебедєв уже затвердив «Програму переобладнання казарм для військовослужбовців за контрактом та молодших офіцерів Збройних сил України».

Окрім того, повністю зміниться підхід до підготовки військовослужбовців. В Україні затвердили новий військово-адміністративний поділ країни, згідно з яким планується створити два оперативні командування «Південь» і «Захід».

- Тривалий час бойова підготовка здійснювалася за принципом: готувати війська відразу до всіх видів бойових дій. На сьогодні такий підхід застарілий. В системі підготовки військ ми відмовилися від професійної командирської підготовки. Збільшено час практичних і тактико-стройових занять, - повідомив Володимир Аскаров.

За його словами, особливу увагу приділятимуть підготовці сержантів, які мають стати основою професійної армії та самостійно організовувати якісну підготовку підлеглих.

Інна Пирлик







Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта