Що відбувається всередині Харківської ОДА

07.04.2014 07:33 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Станом на 10 годину ранку над Харківською облрадою висить прапор України, а міліція домовляється з протестувальниками щодо цивілізованої форми вираження протесту.

Біля Харківської обладміністрації кілька сотень людей. Біля головного входу - барикада з дерев'яних палиць, шин, ящиків і металевого паркану. У фойє - кілька десятків людей. Багато чоловіків у масках, жінок літнього віку. Проросійські активісти готують бутерброди. На сходах, що ведуть на другий поверх, - кордон міліції. Співробітники обладміністрації, за словами міліціонерів, проходять на роботу спокійно.

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Василя Хоми, чіткого лідера серед активістів немає. Жодних вимог керівництву адміністрації офіційно люди поки не висували. Кабінети, стверджує Хома, «загарбниками» не зайняті. «Ситуація під контролем», - стверджує Хома.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що будівлю Харківської ОДА повністю звільнили від сепаратистів. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

“Харків. Будівлю ОДА повністю звільнено від сепаратистів. Розпочався робочий процес. Дякуємо тим, хто допомагав. Я працюю у Харкові. Прошу харків’ян підтримати процес адекватного врегулювання”, — написав міністр.

Нагадаємо, ввечері 6 квітня, після проведення мітингів, активісти зайшли в приміщення ОДА. Пізніше з’явилася інформація, що вони почали зводити барикади довкола будівлі.

Автор: Администратор сайта