Ситуація з бомбосховищами на Харківщині: з-понад тисячі споруд функціонують 30 %

30.07.2014 11:38 Влада
http://dp.ric.ua/ http://dp.ric.ua/
На кордонах Харківщини сьогодні більш-менш спокійно. Утім, охороняють межі області у посиленому режимі.

Про інженерне облаштування пунктів пропуску та суворі методи призову в ході "прямої лінії" з читачами «СК» розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Кор.: З огляду на бойові дії, що точаться не дуже далеко від Харківської області, жителів регіону все частіше цікавить питання: скільки в області бомбосховищ у повній готовності? На початку березня таких налічувалася лише чверть. Чи змінилась якось ситуація на сьогодні?

– В області більш ніж 1000 захисних споруд та протирадіаційних укриттів. У стані повної готовності зараз 30 %. Захисні споруди є на підприємствах і в житлових масивах Харкова, міст та інших населених пунктів області. Наразі вживаються заходи щодо приведення до готовності інших споруд.

Кор.: Де в зоні АТО сьогодні служать харківські військові? Чи вистачає їм військового спорядження та побутових речей?

– На сьогодні інформації про місце служби харківських військових в зоні АТО немає, крім Харківського обласного батальйону територіальної оборони. Військовослужбовці знаходяться в зоні АТО та виконують завдання, покладені на них. Батальйон територіальної оборони забезпечений матеріальними засобами та необхідним майном (речове, продовольче, паливно-мастильне та інше).

Кор.: Не так давно на засіданні обласної призовної комісії ви наголосили на необхідності посилити роботу районних державних адміністрацій та міських рад щодо надання допомоги сім’ям військовослужбовців, які проходять службу в зоні антитерористичної операції. У чому полягає ця допомога?

– Облдержадміністрація спільно з районними (міськими) і обласним військовими комісаріатами, органами державної влади взаємодіє з сім’ями військовослужбовців, які були призвані під час часткової мобілізації та проходять службу в обласному батальйоні територіальної оборони, у військових частинах Національної гвардії України, Державної Прикордонної служби України та Міністерства оборони України. Серед сімей військовослужбовців проводиться роз’яснювальна робота щодо гарантій, які надає держава, та надається необхідна допомога.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 90 від 29.07.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта