Скандал у тербатальйоні "Слобожанщина". Дмитрієв наказав провести розслідування

22.10.2014 10:02 Влада
фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл. фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл.
Бійці батальйону "Слобожанщина" заявляють, що керівництво МВС залишає без уваги злочини, які скоюють співробітники міліції в зоні АТО.

Про це йдеться в тексті заяви особового складу БПСМОН «Слобожанщина» Обласного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області.

"Хочемо донести до відома громадськості та засобів масової інформації, що особовим складом нашого батальйону виявлено ряд злочинів і грубих порушень прав людини командирами батальйону.

Ми прийняли рішення оприлюднити дану інформацію після того, як наша заява на ім'я начальника обласного управління МВС в Харківській області А. А. Дмітрієва було залишено без уваги.

В даний момент нами написана заява в прокуратуру за фактом скоєних нашим безпосереднім керівництвом злочинів і правопорушень.

Так як по суті для розслідування злочинів керівництво МВС області не робить жодних кроків, ми розраховуємо на підтримку і надання посильної допомоги з боку громадськості та ЗМІ", - йдеться в тексті заяви.

Далі бійці перераховують незаконні, на їх думку, дії командування. Із текстом заяви можна ознайомитися на сайті Громадська самооборона.

У той же час начальник обласного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмітрієв відреагував на звернення бійців, повідомляє прес-служба ГУ ВМС України у Харківській області. 

"На жаль, не дивлячись на наші зусилля та надію на цих бійців, всередині колективу виникли певні непорозуміння з командирами. Конфліктна ситуація вийшла за межі підрозділу та стала приводом для громадського обговорення в соціальних мережах й засобах масової інформації.

Хочу зауважити, що в цій ситуації моя позиція є чіткою та жорсткою. Для перевірки фактів, викладених у зверненні, за моїм дорученням створена спеціальна комісія. Працівники інспекції з особового складу також вирушили до Маріуполя, де наразі несуть службу бійці даних спецпідрозділів.

Я запевняю, що перевірка буде ретельною, об’єктивною, прозорою для громадськості. Кожному факту буде дана належна чітка правова оцінка".

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта