Скільки коштує біометричний закордонний паспорт та де його отримати у Харкові

15.01.2015 07:57 Влада
minfin.com.ua minfin.com.ua
Перший комплекс обладнання для отримання біометричного закордонного паспорта встановлений в Головному управлінні ДМС у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Римарська, 24.

Найближчим часом оформлення біометричних паспортів розпочнеться також в інших підрозділах ДМС Харкова. Усього по області за цей період планується встановити 27 таких робочих станцій, а в перспективі також в інших підрозділах міста Харкова та найбільш населених районах Харківської області.

Оформлення паспортів для виїзду за кордон нового зразка на території України здійснюється тільки підрозділами державної міграційної служби. Жодні інші особи або організації повноважень на це не мають.

Законодавством передбачено, що закордонні паспорти, оформлені до 1 січня 2015 року, є дійсними протягом строку, на який їх було видано, і обмінювати їх не обов’язково.

Для оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон подається:

- паспорт громадянина України (для осіб, що досягли шістнадцятирічного віку);
- свідоцтво про народження (при оформленні паспорта дитині до шістнадцяти років);
- квитанції про здійснення встановлених законодавством платежів.
Термін оформлення паспорта в регламентному режимі, встановлений законодавством, - 20 робочих днів; термінове оформлення - сім робочих днів.
Вартість закордонного паспорта з безконтактним електронним носієм – 518 грн 15 коп. Вартість закордонного паспорта без електронного носія – 461 грн 15 коп.
Ця сума складається з платежів:
- Держмито 170 грн,

- Вартість адміністративної послуги – 87,15 грн,

- Вартість бланка – 261 грн за паспорт з безконтактним електронним носієм, або 204 грн за паспорт, що не містить безконтактного електронного носія.

У разі термінового оформлення закордонного паспорта сплачується подвійна сума держмита та адміністративної послуги, і загальна його вартість становить 775 грн 30 коп. (або 718 грн 30 коп. – за паспорт, що не містить електронного носія.)

Закордонний паспорт нового зразка оформляється особам, які досягли шістнадцятирічного віку, - терміном на 10 років, дітям до шістнадцятирічного віку - на чотири роки.
Однак безвізовий перетин кордону країн Шенгенської зони, навіть за наявності біометричного паспорта, буде можливим тільки після підписання відповідної угоди між Україною і країнами ЄС.

Автор: Администратор сайта