У харківських поштарів з’являться нові функції

26.06.2013 08:11 Влада
http://vsenews.com http://vsenews.com
У Змійові 25 червня відкрився Центр надання адміністративних послуг громадянам, що працюватиме за принципом єдиного вікна.

Запрацював він в приміщенні центрального відділення зв’язку Зміїв-4 Центру поштового зв’язку № 7 Харківської дирекції Українського Державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Головне завдання роботи центру - покращити якість надання адміністративних послуг громадянам, адже тепер мешканцям віддалених сіл не потрібно їхати до райцентру, аби оформити потрібні документи. Як розповів під час відкриття голова ХОДА Михайло Добкін, це стане можливим завдяки Меморандуму, який обласна влада підписала з “Укрпоштою” у кінці травня. Таким чином більше 680 відділень Укрпошти, що знаходяться на території регіону будуть в уже віддалених від райцентрів населених пунктах приймати документи і допомагати писати заяви місцевим мешканцям, передавати їх потім до райцентрів, де інформація буде оброблятися. Потім уже готові документи людині доставлять поштою. А трохи згодом навіть стане можливим передавати документи через поштарів.

- Такі центри створені для того, щоб покращити якість адміністративних послуг, зробити їх максимально доступними для людей. Перш за все, я маю на увазі виключення корупційної складової, тому що адміністратори, які прийматимуть заяви не впливатимуть на саме рішення. Вони виконуватимуть технічну функцію, - підкреслив Михайло Добкін.

Проте це не всі плани, які збирається реалізувати обласна влада у напрямку полегшення процедури оформлення документів. Наступним етапом стане спрощення реєстрації земельних ділянок та нерухомості. Кабінет Міністрів розробляє для цього всю необхідну документацію, а завдання місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування - зробити все, щоб до зазначеного терміну всі регіональні організації надавали послуги через центр надання адміністративних послуг.

- Тоді ми позбудемося всіх недоліків, з якими зараз стикаємося при реєстрації земельних ділянок та майнових прав, отриманні різних довідок. - сказав Михайло Добкін. - Оскільки у центрі надання адміністративних послуг у заявника буде контакт тільки з тим, хто бере документи.

 Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта