У недобудовах Харківщини планують розселити переселенців з Донбасу

28.08.2014 07:19 Влада
http://navolyni.com/ http://navolyni.com/
На Харківщині є вісім недобудов, які у майбутньому можна використати для заселення переселенців з Донбасу.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович.

Поки ці багатоквартирні недубодови чекають від керівництва держави на відповідну програму щодо забезпечення житлом родин загиблих і учасників бойових дій у зоні АТО і переселенців з Луганської та Донецької областей.

- Програма практично розроблена й невдовзі має запрацювати, - запевнив Михайло Рабінович. - В областях, і в нашій зокрема, чекають інформацію від Мінрегіонбуду щодо умов цієї програми тощо. Зараз маємо вісім об'єктів - житлових будинків з високим ступенем готовності. Вони знаходяться у Чугуєві, Балаклії, Ізюмі, Харкові та Солоницівці. Їхня загальна площа складає 28,8 тис. кв. м. Ці будинки  можуть бути добудовані і там можна буде розселити близька 1,5 тис. людей. Там вартість квадратного метра становитиме приблизно 4-5 тис. грн. Якщо запрацює ця програма, то у нас вже є реальні об'єкти, куди вкласти гроші.

Читайте також: У ПІСОЧИНІ ЗАМІСТЬ КОТЕДЖІВ З'ЯВЛЯТЬСЯ БАГАТОПОВЕРХІВКИ

НА ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖПРОМ ЧЕКАЄ РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА ІНВЕСТИЦІЇ?

Недобудови Харківщини протягом років перебувають у замороженому стані. Загалом, таких об'єктів у нашому краї сьогодні 989. В області діє інша програма з реанімації цих будівель: деякі добудовуються, деякі перепрофілюються, щось продається або списується. Так, готуються до списування об'єкти у смт Вільча Вовчанського району, які передбачалися для потреб переселенців із Чорнобиля. Недобудови там у стані 5 % готовності - це фактично вириті котловани та зведені фундаменти.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта